• AKTIVITY, WORKSHOPY, PODUJATIA PRE VŠETKY VEKOVÉ KATEÓRIE

      • SME CENTRUM ODBORNÉHO VZDELÁVANIA A PRÍPRAVY PRE GASTRONÓMIU, HOTELIÉRSTVO A CESTOVNÝ RUCH

        Aktivity centra realizujeme priebežne, pre termíny a viac informácií sledujte našu web stránku a sociálne siete našej školy.
        • Nadštandardné vybavenie
        • Učebne a dielne vybavené modernými technológiami
        • Odborná prax
        • Prax v zahraničí a v partnerských podnikoch
        • Široká ponuka štúdia
        • Študijné odbory
          Učebné odbory
          Nadstavbové štúdium
    • Novinky

        • Projekt Zdravie na tanieri, krása na stole - 5. časť - Zdravé jedlá a nápoje v školskom bistre

        • 25. 4. 2024
        • V 5. časti žiaci pripravili tieto jedlá:

          1. Jahodovo-rebarborové crumble s bielym jogurtom

          2. Staročeskú kulajdu

          3. Sous vide kuracie roládky s bylinkovým fášom a šampiňónmi, quinoa s pečenou paradajkou a bylinkovým pestom, persiladu

          4. RAW slivkovo-makový koláčik

          Projekt Zdravie na tanieri, krása na stole je zameraný na moderný spôsob výučby gastronomických predmetov na strednej škole. Cieľom projektu je poukázať na iný, než tradičný spôsob výučby gastronomických predmetov, rovnako poukázať na dôležitosť komunikácie v gastronomický službách. V podstatnej miere sa v rámci projektu budeme venovať zdravým jedlám, zdravým nápojom, naučíme mladých ľudí, aby si tieto zdravé jedlá a nápoje vedeli pripraviť aj v domácnostiach. Tento projekt sa uskutočnil vďaka finančnej podpore Nadácie ZSE. Ďakujeme.

        • Projekt Zdravie na tanieri, krása na stole - 5. časť - Zdravé jedlá a nápoje v školskom bistre: Čítať viac
        • Projekt Zdravie na tanieri, krása na stole - 4. časť - Slávnostný obed

        • 25. 4. 2024
        • V tejto časti žiaci uvarili:

          1. Paštétu - srnčí chrbát z kuracej pečene v slaninkovom kabátiku, podávané s citrónovou majonézou, jarnými bylinkami a domácim chlebom

          2. Jarný kurací vývar veloute s terinou z údenej zeleniny

          3. Grilované kuracie stehienka, baby zemiaky, glazovaná mrkva so špargľou, kaša z jarného hrášku, demi glace

        • Projekt Zdravie na tanieri, krása na stole - 4. časť - Slávnostný obed: Čítať viac
        • Projekt Zdravie na tanieri, krása na stole - 3. časť - Regionálne jedlá

        • 25. 4. 2024
        • V tejto časti žiaci pripravili:

          1. Cuketové placky pečené v rúre

          2. Fit plnenú kapustu hovädzím mäsom a bulgurom

          3. Špaldové lokše plnené makom a kyslou kapustou

          4. RAW štedrák

          Projekt Zdravie na tanieri, krása na stole je zameraný na moderný spôsob výučby gastronomických predmetov na strednej škole. Cieľom projektu je poukázať na iný, než tradičný spôsob výučby gastronomických predmetov, rovnako poukázať na dôležitosť komunikácie v gastronomický službách. V podstatnej miere sa v rámci projektu budeme venovať zdravým jedlám, zdravým nápojom, naučíme mladých ľudí, aby si tieto zdravé jedlá a nápoje vedeli pripraviť aj v domácnostiach. Tento projekt sa uskutočnil vďaka finančnej podpore Nadácie ZSE. Ďakujeme.

        • Projekt Zdravie na tanieri, krása na stole - 3. časť - Regionálne jedlá: Čítať viac
        • Praktická časť odbornej zložky - Hotelová akadémia

        • 19. 4. 2024
        • Slávnostný obed spojený s odborným workshopom pri príležitosti praktickej časti maturitnej skúšky sa konal v tomto školskom roku v historickej budove Múzea Trebišov. Výnimočný zážitok plný nádherne pripraveného stolovania, skvelých jedál a nápojov, profesionálnych výkonov a perfektnej organizácie zažili členovia maturitnej komisie a pozvaní hostia. Žiaci V.H triedy pripravili úžasné podujatie, na ktorom ponúkali 5-chodové menu završené špeciálnym dezertom, ktorý prezentovali priamo pred hosťami. Rovnako pripravili prezentáciu o možnostiach a príležitostiach cestovného ruchu v Tokajskej oblasti.Všetci prítomní zhodnotili veľmi pozitívne ich prístup a výkony. Na našich hotelovkárov sme veľmi, veľmi hrdí, uvedomujúc si, že úsilie pedagógov odovzdať odborné vedomosti a skúsenosti na vyučovacích hodinách a odbornom výcviku doslova prinieslo svoje ovocie.

        • Praktická časť odbornej zložky - Hotelová akadémia: Čítať viac
        • Projekt Zdravie na tanieri, krása na stole - 2. časť - Dezerty

        • 17. 4. 2024
        • V tejto časti pripravili výnimočné dezerty naši piataci odboru hotelová akadémia pod hlavičkou vlastnej spoločnosti DesArt:

          1. Čokošíčky z pohánkovej múky s citrónovo-mätovým krémom

          2. Jablkovo-orechový pohár

          3. Ovsená chia kaša v pohári s malinovým coulis a goji semienkami

          4. Jahodovo – banánové smoothie bowls s domácou granolou

        • Projekt Zdravie na tanieri, krása na stole - 2. časť - Dezerty: Čítať viac
        • Projekt Zdravie na tanieri, krása na stole - 1. časť - Alternatívne stravovanie

        • 17. 4. 2024
        • V prvej časti projektu naši šikovní prváci odboru hotelová akadémia pripravili skvelé a hlavne zdravé jedlá:

          1. Muffiny s balkánskym syrom a sušenými paradajkami – vegetariánske jedlo

          2. Špenátové a čokoládové cookies

          3. Pescetariánske jedlo – BRUNCH v podobe slaných wafflí s údeným lososom, strateným vajíčkom, zeleninou a pečeným cesnakom

        • Projekt Zdravie na tanieri, krása na stole - 1. časť - Alternatívne stravovanie: Čítať viac
    • Partneri

      • {#1508} 1
      • {#1508} 2
      • {#1508} 3
      • {#1508} 4
      • Kontakty

        • Stredná odborná škola služieb a priemyslu sv. Jozafáta, Trebišov
        • 056/66 702 11
        • Komenského 1963/10 075 01 Trebišov Slovakia
        • Slovenská Republika
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje