• Novinky

            • Súťaž kaderníkov Nové Zámky

            • Spoločenstvo kaderníkov a kozmetiky Slovenska zorganizovalo 17. mája 2015 v Nových Zámkoch Majstrovstvá SR v účesovej a dekoratívnej tvorbe s medzinárodnou účasťou.

              Súťaže kaderníkov sa zúčastnili aj naši žiaci – Jaroslav Neckár z II. B so svojou modelkou Ruženou Hoľanovou a Nikola Bambuchová z III.B s modelkou Simonou Cilyovou. Pod vedením majsteriek odborného výcviku p. M. Gergelyovej a p. S. Tomovej sa na vystúpenie svedomito pripravovali a výsledok sa dostavil: Nikola sa umiestnila na 3. mieste v kategórii Trendový strih a získala peknú cenu. Jaro tvoril denný a večerný účes v Dámskej kategórii a aj keď na stupni víťazov nestál, jeho práce boli naozaj vydarené.

              Súťažiacim a ich modelkám za reprezentáciu školy ďakujeme. 

               

            • Erasmus + Budapešť apríl 2015

            • Žiaci odborov hotelová akadémia a autoopravár-mechanik boli v apríli v hlavnom meste Maďarska a pracovali na pozíciách kuchár, chyžná, recepčný, čašník, oprava podvozkov, kolies, bŕzd, náprav, vzduchotechnika, elektroinštalácia. Žiaci svoju stáž vykonávali v známych podnikoch ako je napríklad luxusná Gundel reštauráci  - svetovo známa reštaurácia. Gundel Károly je meno spojené s maďarskou kuchyňou a históriou. On bol ten, čo zaviedol moderné prvky gastronómie do maďarskej kuchyne a podvihol ju tak na svetovú úroveň. Reštaurácia funguje od roku 1894 a navštívili ju svetové osobnosti ako monacký knieža Albert II., Brad Pitt a Angelina Jolie, George Bush, Madonna, Michael Schumacher, OTTO von Habsburg, anglická kráľovná Alžbeta II. 5*St.George hotel – ide o prvý historický boutique hotel v Budapešti situovaný priamo na hradnom vrchu v blízkosti Rybárskej bašty, či samotného hradu. Podľa amerických Sunday Times hotel patrí medzi 100 najlepších hotelov sveta. Prežite históriu v izbách zariadených v empirickom štýle, doprajte si luxus v diamantovom apartmáne s rozmermi 100 m štvorcových, či vychutnajte si delikatesy v hotelovej záhrade sediac na kráľovskej stoličke. Podľa slov šéfkuchára poctite svojou návštevou hotelovú reštauráciu, či vínnu pivnicu a ochutnajte delikatesy maďarskej kuchyne možno práve z rúk našich študentov.

              V rámci pobytu žiaci absolvovali množstvo kultúrnych programov ako je napríklad prehliadka jedinej zachovalej nemocnice z druhej svetovej vojny priamo pod hradným vrchom v jaskyni, či navštívili známy Dom teroru. Nezabudnuteľné ostávajú pre nich potulky historickými uličkami mesta, večerný výhľad na osvetlenú Budapešť, prehliadka Baziliky svätého Štefana, či pre nás z malého mestečka, spôsob dopravy metrom, ktorého časť vedie popod rieku Dunaj.

              Takéto stáže v trvaní troch týždňov posúvajú myslenie a prístup žiakov na vyššiu úroveň  z mnohých dôvodov. Nejde len o samotné overenie si zručností a vedomostí v odbore a ich obohacovanie, ale žiaci mimo rodín, mimo bydliska na vlastnej koží zakúsia aké je to starať sa, mať zodpovednosť nielen sám za seba, ale aj za celú skupinu. Na nezaplatenie sú získané zručnosti v orientácii po veľkom meste, zvládanie mnohých druhov hromadnej dopravy a všeobecná tolerancia v multikultúrnom prostredí.

               

            • Prednáška o zdravej výžive 2015 28. 04. 2015

            • Žiaci našej školy sa zúčastnili 28.4.2015 v rámci projektu Zdravie na tanieri z našej biozáhrady  seminára o zdravej výžive, ktorý viedol Mgr. Pavol Fedák.  Počas seminára sa žiaci dozvedeli dôležité fakty o zdravých potravinách a ich príprave a o takom spôsobe prípravy jedál a pokrmov z ovocia a zeleniny, aby sa čo najviac zachovali ich výživné hodnoty.  Žiaci okrem teoretických poznatkov mohli priamo sledovať prípravu jedál zo zdravých surovín a ochutnať  vynikajúce pokrmy, ktoré Mgr. Fedák pripravil. Že žiakom takáto moderná a zdravá forma stravovania chutila svedčali ich pochvalné slová a prázdne taniere.  Podujatie bolo podporené z grantového programu Školy pre budúcnosť Nadácie Orange.

               

            • Praktická časť maturitnej skúšky 23. - 24. 04. 2015

            • 23. a 24. apríla urobili piataci hotelovej akadémie ďalší krok k ukončeniu štúdia na našej škole. Konala sa praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky. Zatiaľ čo štvrtkový deň patril výpočtom a administratívnym prácam, v piatok sa muselo pätnásť žiakov obracať v rôznych činnostiach od základných funkcií vykonávaných v hoteli až po tú najvyššiu – manažérsku. V novej kongresovej hale a kuchyni žiaci preukázali svoje teoretické poznatky a praktické zručnosti pri príprave recepcie. Recepcia spojená s odbornými prednáškami na tému „Trendy v gastronómii v roku 2015“ sa konala v popoludňajších hodinách. Po príhovore riaditeľa školy si žiaci pripravili prezentácie o zdravej výžive,  zaujímavou  prednáškou  prispel aj Mgr. Pavol Fedák, ktorého si žiaci prizvali, ako odborníka na zdravú výživu. Poslucháčmi a degustátormi boli rodičia, známi a kamaráti žiakov.  Zodpovedný prístup žiakov k príprave ich prvého veľkého podujatia sa zúročil v pochvalných reakciách pozvaných hostí, ale aj v dobrom hodnotení maturitnej komisie. 

               

      • Kontakty

        • Cirkevná stredná odborná škola sv. Jozafáta, Trebišov
        • skola@csostv.sk
        • 056/66 702 11
        • Komenského 1963/10 075 01 Trebišov
        • Slovenská Republika
    • Fotogaléria

      • Veľkonočné variácie 2019
      • Maturita 2019 - PČOZ hotelová akadémia
      • Cassovia Koniferum Cup 2019
      • Odborná stáž - hotel FIS
      • Lyžiarsky kurz 2019
      • IV. REPREZENTAČNÝ PLES
      • VII. ročník súťaže vo varení vianočných špecialít a VII. ročník tvorivých dielní
      • I. miesto na EKOGALA 2018
      • Návšteva Európskeho parlamentu - Brusel